Červencová radost: Objevili jsme se na stránkách magazínu Svět motorů

Ze zákulisí dlouhodobého testu: Jak se dělala rozborka Škody Rapid

Který časopis si v Čechách nenechá ujít žádný milovník motorismu? Je to Svět motorů a jeho online verze na auto.cz. I my hltáme každou stránku a o to více nás potěšila zmínka právě o Michovský tools. O čem článek je a co se o nás píše?

Svět motorů je magazín s tradicí, který si s gustem přečte profesionální řidič, dealer s automobily i víkendový milovník aut. Již od roku 1947 se dozvíte motoristické novinky a zajímavosti z české scény i ze světa. Číslo 25 poodhalilo zákulisí rozborky Škody Rapid – a víte co? V článku jsme taky.

Číse celý článek →

Co jsou to úchylkoměry, kde se využívají a jak s nimi správně pracovat

Kroeplin

Ve strojírenské výrobě i ve vědeckých laboratořích je často nutné zkontrolovat parametry výrobků nebo součástek s přesností na setiny či tisíciny milimetru. Právě k tomuto účelu slouží úchylkoměry, využívané k vysoce přesnému měření rozdílu mezi skutečnými a požadovanými rozměry či dalšími vlastnostmi daného předmětu.

Úchylkoměr je jednoduchý měřicí přístroj, který dokáže odhalit odchylku určitého parametru kontrolovaného předmětu od požadované normy. Úchylkoměrem nelze naměřit absolutní rozměr zkoumaného předmětu, ale pouze jeho odlišnost od předem nastavené hodnoty.

Číse celý článek →

Unifikovaný americký závit: Kdy vznikl a na jaké typy se dělí?

Unifikovaný americký závit: Kdy vznikl a na jaké typy se dělí?

Unifikovaný palcový závit, tzv. americký, je druh závitu používaný především ve Spojených státech a Kanadě. Zástupci normalizačních společností Kanady, USA a Anglie závit poprvé schválili už v roce 1948 ve Washingtonu, ale definitivní návrh prošel až v roce 1960.

Číse celý článek →

Kalibry s prodlouženou závitovou částí

Nabízíme kalibry s prodlouženou závitovou částí pro měření dlouhých závitů v otvoru.

Můžete si zvolit délku prodloužené části dobré strany kalibru dle Vašeho požadavku, zmetkovou část závitu dodáváme dle standardních rozměrů.

Číse celý článek →

Kalibry pro měření závitu v hloubce obrobku

Někdy je potřeba změřit závit, který není snadno dostupný pomocí běžně dodávaných kalibrů. V takovém případě se hodí kalibr s prodlouženým krčkem. Na přání našich zákazníkům dodáváme závitové kalibry s prodlouženým krčkem, které jsou vhodné především pro přesné měření závitu v hlubokém otvoru obroku. Délky závitových části jsou standartní jako u běžných kalibrů. Pokud máte zájem o daný typ kalibru, tak nás neváhejte kontaktovat.

Číse celý článek →